fbpx

Samenwerken met een inhouse marketeer. Hoe gaat dat in zijn werk? 

inhouse marketeer

“Wij helpen samen om jouw gewenste groei te behalen”. Dat klinkt natuurlijk super, maar hoe werkt dat in de praktijk? Waarom zou je hiervoor een inhouse marketeer inhuren, en geen marketingbureau, een freelancer of zelf iemand aannemen? Terechte vragen. We vertellen je hoe dat in zijn werk gaat.

Waarom een inhouse marketeer inhuren?

Het marketingplan is er, nu de uitvoering nog. Weet je precies welke koers je gaat varen met je marketing om de bedrijfsdoelstellingen te behalen, alleen heb je niet de juiste personen zitten die dit kunnen doen. Of je hebt voor een bepaalde tijd invulling nodig van een marketingfunctie, omdat je te maken hebt met bijvoorbeeld zwangerschapsverlof of langdurige zieken. Een inhouse marketeer is de oplossing. 

Soms is het nog niet duidelijk wat het plan is met marketing. Eén ding is wel duidelijk: er moet ‘iets’ gedaan worden op het gebied marketing. Het neerzetten van de strategie is dan stap één. Een inhouse marketeer kan de strategie neerzetten.

Wat doet een inhouse marketeer?

Een inhouse marketeer is deel van jouw organisatie. Hij of zij neemt deel aan overleggen, denkt mee met de sales strategie, gaat in gesprek met de klant en helpt, waar nodig, interne stakeholders te overtuigen van het belang van marketing. Hij of zij is onderdeel van jouw team, schakelt sneller en spot sneller kansen. 

Je wilt een hogere naamsbekendheid, meer leads genereren of juist de klantretentie verhogen? De marketeer zal alle benodigde middelen in kaart brengen en hier een plan voor opstellen. Zo ligt er aan het einde van het strategietraject een kant en klaar plan dat geïmplementeerd kan worden door je eigen team aan marketeers of een inhouse marketeer. Of zo ligt er aan het einde van het interim traject een overdacht klaar voor de opvolger voor verdere implementatie van marketingactiviteiten.

Verschil tussen een inhouse marketeer, marketing bureau en een freelancer.

Logisch als je jezelf de vraag stelt: wat is het verschil tussen een inhouse marketeer, een marketingbureau en een freelancer? Zeker als ze alle drie dezelfde expertise leveren, bijvoorbeeld een SEO of social media advertising. Waar elke keuze zijn eigen voordeel heeft leggen wij hier het verschil uit.

  • Marketingbureau | Een marketingbureau helpt jouw doelgroep te bereiken en is expert op het gebied van de promotie van jouw bedrijf en dienst/product. 9 van de 10 keer werk je samen op afstand en heb je enkele keren per maand een evaluatie moment om de resultaten te bespreken. Marketingbureaus hebben meerdere expertises in huis en kunnen makkelijk andere marketing diensten aanbieden.
  • Freelancer | Freelancers beschikken over één of enkele expertises. Vaak kunnen ze snel starten en gaan aan de slag bij jouw organisatie voor een bepaalde periode. Het zijn professionals en bouwen snel ervaring op binnen hun vakgebied. Echter werken freelancers alleen, en hebben zij geen mogelijkheid een collega in te vliegen of een breder spectrum dan alleen zijn of haar marketingvraagstuk te bedienen.
  • Inhouse marketeer | Een inhouse marketeer is deel van jouw organisatie. Het is praktisch een medewerker voor een bepaalde periode. Hij of zij wordt ondersteund door een team van verschillende expertises op het gebied van marketing. Heb je een interim content marketeer in je team en is de strategie om ook meer advertenties te gaan draaien, jouw interim content marketeer kan hulp inschakelen van een team aan experts achter zich.

De voordelen van een inhouse marketeer

Zoals eerder benoemd gaat een inhouse marketeer direct bij jouw organisatie aan de slag voor een bepaalde periode. Hij of zij spot kansen voor jouw organisatie en weet exact hoe de opvolging na afloop van de opdracht eruit moet zien. Bij afloop van een opdracht draagt de marketeer alles over aan zijn of haar directe collega’s of opvolging. Zo kan jij als organisatie moeiteloos verdergaan waar de marketeer gebleven is. Boven op dat alles heeft de marketeer alle inhoudelijke kennis paraat. De marketeers worden tijdens opdrachten begeleid en verder opgeleid door experts op het gebied van marketing.

Verwelkom een inhouse marketeer

Heb je hands-on versterking nodig in je marketingteam? Onze marketeers staan klaar om tijdelijk onze hive te verlaten en bij jou aan de slag te gaan. Of je nu strategische taken wilt uitvoeren of tijdelijke vervanging nodig hebt, wij hebben je gedekt. Heb je een korte termijn oplossing nodig? We helpen ook met tijdelijke marketeers tijdens zwangerschapsverlof of langdurig ziekteverzuim. We gaan graag met je in gesprek om jouw bedrijfsdoelstellingen te bespreken en mee te helpne met de groei van jouw bedrijf. Maak kennis met onze marketeers, we stellen ze graag aan je voor.

Vergroot je kennis en lees meer