fbpx

Een marketingstrategie met een missie voor Flatland Agency

Flatland Agency
Marketingstrategie
8 maanden
45+ werknemers
Rotterdam

Flatland Agency focust zich op het visualiseren van complexe vraagstukken binnen missiegedreven bedrijven in Nederland. Deze bedrijven hanteren in hun bedrijfsvoering één of meerdere SDG’s (Sustainable Development Goals) of actief zijn in een transitie, bijvoorbeeld de energietransitie, zorgtransitie of onderwijs transitie. Ze helpen bedrijven hun strategie te vormen, verandering door te voeren en innovaties te versnellen. Een gaaf bedrijf met een missie, “drawing a better world together”, dat in 2007 startte in Delft. En waar Merel, Marketing strateeg bij InHouse Marketeers, enkele maanden geleden als interimmer aan de slag ging.

Marketing met een duidelijk doel

Dat marketing effectief is, hoeven we aan Willem Minderhoud, Managing Partner bij Flatland Agency, niet uit te leggen. Eerder hadden ze al eens gewerkt met een content marketeer, wat erg beviel. Toch groeide de vraag naar een concreet marketingplan met een achterliggende strategie, met focus op klantretentie. 

Willem licht dit toe: “We merkten dat veel kansen en daarmee omzet bleven liggen. Na afloop van een project werd er minimaal opvolging aan gegeven. Soms werd er ingecheckt bij de klant hoe de plaat (tekening van een strategie) ingezet werd of hoe het er nu mee voor staat. Of dat werd gedaan was erg persoonsafhankelijk. Het volgende project stond alweer voor de deur. Verder dan de vraag stellen ging het vaak ook niet.”

In verdere gesprekken met Willem en andere collega’s kwam ook naar voren dat klanten niet genoeg bekend waren met de andere diensten van Flatland. Had een klant een strategie ontwerp traject gedaan, was de klant er vaak niet van bewust dat Flatland ook kan helpen bij verandertrajecten of een innovatieproject. Klanten komen hierdoor minder snel uit zichzelf weer terug met een andere vraag.

“Daarom wilden we graag een slag slaan met onze marketing, maar de kennis hadden we niet in huis.”

Willem, Managing Partner bij Flatland Agency

Interim marketeer via InHouse Marketeers

Flatland Agency koos voor een interim marketeer, voor 16 uur per week over een initiële periode van vijf maanden. Tijdens deze vijf maanden was het doel om een marketingstrategie neer te zetten en een concreet marketingplan. Zodat het gemakkelijk geïmplementeerd kan worden. Naast strategische marketing was er ook behoefte aan hands-on marketing. Er waren namelijk al wat marketing projecten gestart. 

“Door deze werkzaamheden op interim basis te starten konden alle marketing werkzaamheden inzichtelijk gemaakt worden en een concreet actieplan opgesteld worden.” “Het is prettig dat er iemand gestructureerd en actief, 16 uur, bezig is met onze marketing op flexibele basis” , aldus Willem.

Een match op ervaring en persoonlijk vlak

Een goede klik is uiteraard belangrijk, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Willem had enkele wensen voor de geschikte inhouse marketeer. Zo had hij een voorkeur voor een marketeer met ervaring met B2B marketing en strategie. Maar vond hij des te belangrijker dat de inhouse marketeer enthousiast was over wat Flatland en haar dienstverlening snapt. 

Nadat onze inhouse marketeer Merel en Willem, samen met Bob (Managing Partner) kennismaakten op kantoor, bleek de klik duidelijk aanwezig.  Merels ervaring met B2B marketing en het maken van marketingstrategieën sloot naadloos aan. En ze was super enthousiast over wat Flatland doet en waar ze voor staan. Kort hierna ging Merel op kantoor bij Flatland aan de slag. 

Merel vertelt hoe ze te werk ging: “De eerste weken was ik vooral bezig het bedrijf beter te leren kennen. Zo ging ik in gesprek met verschillende collega’s van verschillende teams over de diensten en klanten. Uiteraard heb ik alle marketingkanalen onder de loep genomen en gekeken hoe deze presteerden. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met een concurrentieanalyse, doelgroepbeschrijving, het vaststellen van doelen, KPI’s en heb ik hiervoor de beste marketingkanalen en -middelen bepaald.”

Resultaten en de toekomst

De bedrijfsdoelstellingen zijn vertaald naar een marketingstrategie en het plan is van A tot Z uitgewerkt. Het marketingplan dient als leidraad van alle werkzaamheden en marketinguitingen van Flatland. De marketingkanalen, middelen en budgetten zijn bepaald. Een compleet en uitgebreid verhaal waarmee Flatland zelf verder kan gaan.

Flatland koos ervoor om de implementatie van de strategie ook door een inhouse marketeer te laten uitvoeren. Daarom startte Maaike vorig jaar in september als marketing manager. Ze pakte ook taken op zoals het zoeken van een marketingbureau, websitebouwer en speelde een rol in het rebranding traject.

Willem is erg tevreden met het resultaat. “Het is super waardevol geweest om met Merel aan de slag te gaan. Met haar kennis en expertise heeft ze ons echt geholpen met richting bepalen, knopen door te hakken en ons te informeren over marketing. Ik ben heel blij met het resultaat en ben erg blij dat Maaike er nu mee verder gaat!” 

Ben je nieuwsgierig geworden hoe een inhouse marketeer ingezet kan worden bij jouw organisatie? Neem contact op met Jelmer via: jelmer@inhousemarketeers.com of bel 06 34485878 of vul het contactformulier in.

Ook interessant…

Haal ook een dedicated marketeer in huis

Beleef het zelf. Outsource jouw marketing afdeling of bouw een team vol kennis op. We kunnen niet wachten om kennis te maken.