fbpx

Robin maakte een social strategie voor Neele-Vat

Neelevat
Social media strategie
3 maanden
500+ werknemers
Rotterdam
Vacature Marketing strateeg

Onderdompelen in een compleet nieuwe wereld

Robin, Social Media Marketeer, is ondertussen al een jaar verbonden aan InHouse Marketeers. Robin is een enthousiaste marketeer die graag een stapje extra zet en ondertussen gespecialiseerd is in het bepalen van de juiste strategie. We spreken haar over haar eerste opdracht bij Neele-Vat, een all-round logistieke dienstverlener die 100 jaar geleden in Rotterdam begon met paard en wagen en ondertussen is uitgegroeid tot een grote internationale speler.

Hoe kwam je bij InHouse Marketeers terecht?

Jelmer benaderde mij of ik openstond voor een interim opdracht. Na ons eerste gesprek was het snel een match en werd ik voorgesteld bij Neele-Vat. Ook dat was een match! Ik houd er namelijk van om eenheid te vormen binnen bestaande processen en campagnes, en dat is precies wat Neele-Vat zocht. Enkele weken later begon ik aan mijn eerste interim opdracht.

Wat was je opdracht bij Neele-Vat?

De opdracht bestond ten eerste uit een analyse van de social media kanalen. Vervolgens moest hiervan een strategie geschreven worden. Het was belangrijk dat social media doelgericht ingezet zou kunnen worden, uiteraard op basis van de bedrijfsdoelstellingen. Tegelijkertijd heb ik daar een junior social media medewerker begeleid, zodat deze na mijn interim-opdracht het uitvoerende werk direct kon oppakken.

“Het was even onderdompelen in een nieuwe wereld, maar een hele leuke ervaring”

Hoe is het om inhouse bij Neele-Vat te werken?

De marketing manager gaf me een vliegende start, omdat ze zowel vakinhoudelijk als van de branche veel kennis had. Ik heb namelijk wel ervaring met B2B, maar de logistieke branche was mij nog onbekend. Dit was even onderdompelen in een nieuwe wereld, maar een hele leuke ervaring. Verder is het een familiebedrijf dus het voelde warm aan, met een prettige werksfeer waar iedereen elkaar gedag zegt – ondanks de grootte van het bedrijf.

Hoe ga jij het beste te werk bij een interim opdracht?

Orde is voor mij het belangrijkste. Wat is het probleem, wat willen we bereiken en binnen welke termijn is dit mogelijk? Antwoord geven op vragen, en duidelijke deadlines stellen. Hierdoor kom ik effectief en concreet met een plan dat aansluit bij de doelstellingen. Dit lukte bij Neele-Vat goed, en maakte het een fijne opdrachtgever.

“Ik hou van afwisseling, en dat vond ik in deze opdracht

Wat was het leukste aan de opdracht?

Tijdens de opdracht kon ik strategisch werken en tegelijkertijd een collega begeleiden die het werk uitvoerend zou overnemen. Het was erg leuk dat we de strategie dus gelijk konden implementeren en ik kon samenwerken. Het was uitdagend om de social media strategie naadloos aan te laten sluiten op de marketingmix. Ik hou van afwisseling, en dat vond ik in deze opdracht.

Hoe kijk je terug op de opdracht?

Het was een succesvolle en leerzame tijd. Het is bijzonder om te merken dat een groot bedrijf als Neele-Vat alsnog klein kan aanvoelen. Het social media plan is voor langere termijn opgeleverd. Het bevat ook processen zodat het houdbaar is in het geval van een wisseling in personeel. Ik ben blij met de mooie ervaring die ik heb opgedaan en het resultaat dat geleverd is. Het was ook prettig om soms even in te checken met Jelmer of andere collega’s om te sparren. 

Wat is je volgende stap?

Na deze opdracht heb ik een zwangerschapsverlof ingevuld bij een andere opdrachtgever. Ook intern ben ik bij InHouse Marketeers aan de slag gegaan. Interim-opdrachten doen is enorm leuk, en de mogelijkheid om samen te sparren wil ik verder vergroten. Dus er staat nog veel leuks op de planning. 

Ook interessant…

Haal ook een dedicated marketeer in huis

Beleef het zelf. Outsource jouw marketing afdeling of bouw een team vol kennis op. We kunnen niet wachten om kennis te maken.